1-4-2014

Grote aanpak Sluiswijk Deventer

Op maandag 31 maart zijn de werkzaamheden voor de Grote Aanpak in Sluiswijk van start gegaan. De Grote Aanpak houdt in dat er groot onderhoud met energiebesparende maatregelen aan 91 woningen in Sluiswijk wordt uitgevoerd. Nijhuis Bouw uit Rijssen, tevens bouwpartner van het naastgelegen T&D Kwartier, voert de Grote Aanpak in Sluiswijk uit. De werkzaamheden worden naar verwachting in november 2014 afgerond.

Energiezuinig
Onderdeel van de Grote Aanpak is een pakket aan energiebesparende maatregelen. Deze zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten per woning en een verbetering van het wooncomfort. Er wordt dubbel glas geplaatst en alle spouwmuren worden extra geïsoleerd. Het isoleren van de woning in combinatie met een nieuwe CV-ketel maakt de woning veel energiezuiniger. Het energielabel van de woning stijgt van label E naar label B. In de woning worden de keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Van de meeste woningen wordt het complete dak (inclusief dakkapel) helemaal vernieuwd.

Frisse uitstraling
Naast de Rivierenwijk, het T&D Kwartier en Rode Dorp (afgerond eind 2013) is de Grote Aanpak Sluiswijk een van de kernprojecten van Rentree. Samen met de Bewonersgroep Sluiswijk is in de afgelopen maanden hard gewerkt aan een haalbaar plan dat nu wordt uitgevoerd. Als de Grote Aanpak is afgerond, krijgen de bewoners een sterk verbeterde woning terug die energiezuinig en comfortabel is. De wijk krijgt vooral door de nieuwe daken een frisse uitstraling terwijl het karakter van Sluiswijk bewaard blijft.

De Grote Aanpak Sluiswijk wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt