12-6-2014

Woensdag 9 juli: Zomersymposium Enschede “Overheid ambieert, corporatie initieert, markt realiseert: bewoner profiteert!”

De ambitie is groot: 40.000 woningen duurzamer, zowel huur- als koopwoningen. Tijdens het symposium wordt de aanpak in Enschede gepresenteerd. Welke rol hebben de gemeente en de corporaties gepakt, en wat hebben zij aan de markt overgelaten? En hoe is dat elders in het land en bij andere partijen? Wat is het resultaat daarvan? Alle ervaring komt op tafel. ’s Morgens tijdens leerzame workshops, ’s middags tijdens inspirerende presentaties en gesprekken. Aan het einde van de dag opent minister Stef Blok de Reimarkt, de winkel waar je duurzaam wonen kunt kopen.

Voor wie?
Gemeentelijke bestuurders, beleidsmakers en duurzaamheidsmedewerkers horen veel ervaring en leerpunten van o.a. de gemeente Enschede. Zij doen kennis op over hoe zij om kunnen gaan met de transitie van overheid naar markt in relatie tot de duurzaamheidsopgave. Bestuurders en programmamanagers van woningbouwcorporaties doen kennis op over hoe zij kunnen focussen op hun kerntaak en toch duurzaamheidsambities kunnen waarmaken. Wat doen de corporaties zelf, en wat laten ze over aan de markt? En op welke wijze? Hoe kan dit in samenwerking met de lokale overheid? Marktpartijen kunnen veel leren van de innovaties in het verduurzamen van woningen, zowel koop als huur, die o.a. in Enschede ontwikkeld zijn.  Het symposium vindt plaats op woensdag 9 juli 2014 in Enschede. Deelname is gratis.

Ga naar  www.symposiumenschede.nl voor meer informatie en deelname.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt