28-10-2014

Sloop en vervangende nieuwbouw Assen

Koers Aannemingen uit Hoogersmilde voert in opdracht van woningcorporatie Actium de sloop van 144 huurwoningen in het gebied Pelikaan-, Roerdomp-, Eiber- en Reigerstraat in Assen-Oost uit. Volgens planning zijn alle 144 huizen begin november gesloopt. Nijhuis Noord uit Assen realiseert in opdracht van Actium op deze plek  tachtig nieuwe huurwoningen. Omdat Actium andere typen woningen terugbouwt dan die er nu staan, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeente Assen gaat hiervoor een bestemmingsplanprocedure opstarten. In het meest gunstige geval wordt het bestemmingsplan in mei 2015 definitief. Actium verwacht dat de gemeente snel kan zijn met de vergunningverlening, waardoor er hopelijk in dezelfde maand nog gestart kan worden met de bouw. In dat geval kunnen we volgens de huidige planning eind 2016 de laatste van de tachtig nieuwe woningen in Assen-Oost opleveren.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt