8-12-2014

Feestelijke starthandeling eerste fase Lingewijk-Zuid

De voorbereidingen waren al even aan de gang, maar nu is de eerste fase van de nieuwbouw in Lingewijk-Zuid daadwerkelijk van start gegaan. De eerste heipalen zijn 1 oktober de grond in gegaan. Maandag 1 december stonden Poort6 en de toekomstige bewoners op een officiële en symbolische wijze stil bij deze ontwikkelingen. Als alles volgens planning verloopt, worden de eerste woningen in april/mei 2015 opgeleverd. De nieuwbouw is verdeeld in drie fasen. In deze eerste fase worden 11 koopwoningen en 49 huurwoningen gebouwd. Met deze eerste fase is een begin gemaakt met de bouw van in totaal 211 woningen in dit deel van de Lingewijk. Ook deze nieuwbouw maakt onderdeel uit van het grootschalige verbeterplan van Poort6 voor de hele wijk. De nieuwe woningen worden gebouwd rond het plein aan de Elsje van Houweningenstraat en aan de zuidzijde van de ijsbaan waar eveneens een plein het hart gaat vormen van deze nieuwe woonbuurt. Qua architectuur sluiten de woningen goed aan op het bestaande tuindorp. De eerste fase bestaat zowel uit eengezinswoningen als levensloopbestendige woningen.
Kijk voor meer informatie op www.poort6.nl of op www.facebook.com/jouwGorinchem.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt