29-5-2015

Opknapbeurt huurwoningen in Wijk-Noord Hengelo afgerond

De afgelopen maanden zijn ruim 100 etagewoningen in wijk Noord in Hengelo flink opgeknapt. Een jaar geleden werden 78 etagewoningen aangepakt, eind juni wordt het derde en laatste blok afgerond waarin zowel de binnen- als buitenkant is aangepakt. Hierdoor is de woning optimaal geïsoleerd en hebben de wooncomplexen een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Op donderdag 21 mei werd tijdens een officieel moment aan de Backenhagenlaan, samen met bewoners en bouwplaatsmedewerkers, omwonenden en gedeputeerde Eddy van Hijum, stilgestaan bij het mooie eindresultaat.

Forse verbetering kwaliteit woning
Zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de woningen zijn werkzaamheden uitgevoerd. Het metselwerk aan de buitenzijde is onder andere voorzien van gevelisolatie. Hierdoor is de woning optimaal geïsoleerd en hebben de wooncomplexen een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Het balkon aan de voorzijde is fors vergroot door de toepassing van het composiet balkon. Deze oplossing is uniek voor Nederland en heeft flinke belangstelling van de bouwwereld. Het balkon aan de achterzijde van de woning is bij de slaapkamer aangetrokken waardoor een Frans balkon gemaakt kon worden. Daarnaast is in de woning onder andere de douche, toilet en keuken vervangen, hebben we Hr-ketels geplaatst en mechanische ventilatie aangebracht. De woningen zijn van een F naar een A-label zijn gegaan. De huur werd met € 21,00 per maand verhoogd, waarin de bewoners vooraf akkoord zijn gegaan.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt