1-12-2015

Ondertekening aanneemovereenkomst bouw Van den Berglaan Voorthuizen

De start bouw van 22 seniorenappartementen en een gemeenschappelijke ruimte aan de Van den Berglaan in Voorthuizen is in zicht. Op vrijdag 27 november ondertekenden Alan Bosch, directeur Nijhuis bouw Apeldoorn, en Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, de aanneemovereenkomst. De verwachte oplevering is eind 2016.

Het gebouw verrijst straks aan de Van den Berglaan, tegenover woonzorgcentrum Nieuw Avondrust. Vlakbij het centrum van Voorthuizen, op de grens van de wijk Kromme Akker. Nu ligt er nog een groot groen grasveld. Straks een mooi appartementencomplex met een gemeenschappelijke ruimte. Met daarnaast nog steeds een groot speelveld, maar dan opnieuw ingericht in nauw overleg met omwonenden en gebruikers. De appartementen zijn voor 55-plussers. Het gaat om twaalf appartementen in de sociale huur en tien appartementen in de vrije sector huur. De huurprijzen liggen tussen de 668 en 850 euro. De gemeenschappelijke ruimte moet de plek worden waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar iets te doen is. En waar het altijd gezellig is.

Provinciale bijdrage
Medio november 2014 werd bekend dat de provincie een bijdrage toekent van € 384.000. De provinciale bijdrage houdt verband met het zogenoemde Impulsplan Wonen, waarmee de realisatie van sociale woningbouwprojecten wordt gestimuleerd.

 

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt