26-2-2016

Feestelijke happening in Wierden

Op woensdag 24 februari is feestelijk de officiële handeling van de herinrichting van de stationsomgeving in Wierden gevierd. Wethouder Span heeft met een grote kraan de laatste kolom van de begane grond op z’n plaats gedraaid. Het stationsplein krijgt met het plan Welkom Wierden een compleet nieuwe uitstraling. Het plan bestaat uit het bouwen van 3 gebouwen. Er wordt een groot plein en een groen plantsoen aangelegd en de Spoorstraat wordt verlegd. Na een half jaar vooral in de grond bezig te zijn geweest met de aanpassingen voor het verleggen van de Spoorstraat, zijn nu de contouren van de eerste bebouwing goed zichtbaar. Het gebouw heeft als naam “De Schakel” gekregen. Dit gebouw bestaat uit:

  • 12 koopappartementen
  • 18 huurappartementen
  • 1.000 m² commerciële ruimte.

Op 500 m² commerciële ruimte na, staat alles onder optie of is inmiddels verkocht. Volgens planning wordt De Schakel eind 2016 opgeleverd. Ook is bekend gemaakt dat Nijhuis een overeenkomst heeft gesloten met een belegger voor fase 2. De start bouw hiervan is gepland januari 2017 en deze fase wordt eind 2017 opgeleverd. Daarmee wordt de transformatie in minder dan 3 jaar afgerond!

 

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt