31-10-2016

Presentatie buurtschap Het Burgje in Odijk

Zaterdag 29 oktober heeft de schetspresentatie plaatsgevonden voor de woningen van Buurtschap Het Burgje in Odijk (www.buurtschaphetburgje.nl). Een mooi project van ca. 140 woningen dat wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Nijhuis en Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. samen met agNOVA architecten en Arcadis. Een plan dat gekenmerkt wordt door dorpse architectuur en sfeer, maar ook tegelijk hoog ingezet wordt op duurzaamheid.  Alle geïnteresseerde waren op locatie (Monumentale boerderij Het Burgje te Odijk) uitgenodigd om met ons mee te denken over de eerste schetsontwerpen, woningentypen en plattegronden. Maar ook om hun specifieke suggesties en wensen aan ons door te geven (wat wordt gemist?, is de architectuur mooi of juist niet? Wat kan beter?). Iedereen kon de schetsontwerpen op grote panelen bekijken en hun mening op keuzeformulieren aangeven. Bovendien was het een mooie gelegenheid om de locatie te leren kennen. Om deze mooie plek te verkennen is een wandelroute uitgezet langs de (deels) te behouden boomgaard, welke ook na dit event te lopen is. Het weer was perfect en heeft erg bijgedragen aan het succes van deze dag. En een succes was het. Vanaf 11.00 uur was iedereen welkom en het was gelijk goed druk. Totaal ca. 400 personen hebben deze dag bezocht. We hebben veel lof gekregen over de plek, het plan en de schetsontwerpen, maar ook kritische punten die we meenemen in de verdere ontwikkeling van het plan. Nu gaan wij eerst alle input inventariseren en maken binnenkort de uitkomsten bekend.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt