23-11-2016

Ombouw voormalig KPN-pand Roelenweg Zwolle

Kantoorcomplex wordt woontoren

Na jaren leegstand krijgt het voormalige KPN-kantoorcomplex aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle weer een invulling. Een projectontwikkelaar bouwt het om tot 79 koopappartementen. Daarmee wordt 5.000 vierkante kantorenleegstand ‘opgeruimd’.

Het complex Roelenstaete stond al tien jaar leeg. Als kantoor was het niet in trek. Nu is er dus een koerswijziging. Bestuurder Daniël Oostenbrink van Roelenweg BV, die het complex begin dit jaar kocht, vindt het een perfecte plek voor woningen. “Dicht bij de snelweg maar ook maar drie minuten lopen van het centrum. Er is hier de laatste jaren veel gebeurd. De nieuwe studentenflats zijn gebouwd en de gemeente heeft behoorlijk geïnvesteerd in de omgeving van de Roelenweg. Het wordt tijd dat dit verpauperde pand ook aangepakt wordt.”

Roelenweg BV denkt dat de weg vrij is voor een omvorming naar woningen. “De gemeente is blij met deze invulling en de provincie heeft subsidie verstrekt omdat het bijdraagt aan vermindering van het aantal vierkante meters leegstaande kantoorruimte in Zwolle.” Het project wordt nu onder de naam UpTown Zwolle in de markt gezet. De verkoop begint waarschijnlijk begin 2017. Plan is om in de zomer van 2017 aan de verbouwing te beginnen. Aan de buitenkant krijgt het jarenzeventigpand een nieuwe moderne uitstraling naar ontwerp van De Bruin Architecten. De appartementen krijgen een industriële ‘look’. De goedkoopste gaan tussen de 130.000 en 140.000 euro kosten en de duurste circa 220.000 euro.

Op de twee bovenste verdiepingen komen maisonnettes waarvan de koopprijs tussen de 250.000 en 350.000 euro komt te liggen. Als alles volgens schema verloopt kunnen de woningen medio 2018 opgeleverd worden door Nijhuis Rijssen.

Eerder dit jaar werd al bekend dat leegstaande kantoren in Hanzeland omgebouwd worden tot 114 huurwoningen. Aan de Zwartewaterallee zijn soortgelijke plannen met een leegstaand kantoorgebouw. Zwolle heeft een kantorenoverschot van ruim 140.000 vierkante meter.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt