9-12-2016

Appartementen in watertoren Zwolle

De watertoren aan de Turfmarkt in Zwolle wordt verbouwd tot 21 huurappartementen. Na een grondige verbouwing en renovatie krijgt de watertoren een slanke basis met een bredere bovenkant. Het karakteristieke groene puntdak blijft bestaan. Op de eerste zes verdiepingen komt één appartement per verdieping. De bovenste vijf verdiepingen in het brede gedeelte tellen straks drie appartementen per woonlaag.

Donderdag 8 december zijn de plannen aan omwonenden gepresenteerd door projectontwikkelaar Nijhuis. Na de verbouwing wordt de watertoren overgedragen aan belegger Amvest in Amsterdam. Die verhuurt straks de appartementen; Nijhuis blijft de komende twintig jaar wel het onderhoud van het gebouw verzorgen.

Architect Rob Moritz tekent voor het verbouwingsplan. Hij kwam met het idee om de toren van de dikke schil te ontdoen. Die werd decennia geleden ter bescherming om de bestaande toren heen gebouwd, omdat die in slechte staat verkeerde. Nadat de schil verwijderd is, wordt er een nieuwe ommanteling teruggebouwd aan de bovenzijde. De verbreding loopt naar beneden door om ruimte te bieden aan de lift en het trappenhuis.

Wij hopen begin volgend jaar de bouwvergunning aan te vragen, waarna de sloop- en verbouwingswerkzaamheden in de zomer zouden kunnen beginnen. De verwachting is dat het complex op z’n vroegst in de zomer van 2018 klaar is.

De stentor heeft niet alleen een leuk artikel geplaatst, maar zelfs een video.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt