31-1-2017

Eerste duurzame woningen in Oost-Boswinkel Enschede bijna klaar

De eerste woningen in nieuwbouwwijk de Groenplaats in Boswinkel-Oost worden uiterlijk in april opgeleverd. Maandag 30 januari vond een officiële openingshandeling plaats.  Wethouder Hatenboer deed samen met enkele bewoners alvast het licht weer aan. Nijhuis Rijssen realiseert hier 25 NOM-woningen (EPV-woningen) voor Woningcorporatie De Woonplaats. Verder ontwikkelen wij nog 32 appartementen en 18 koopwoningen in deze wijk. Bekijk hier een korte video voor meer informatie over dit project.

Nog niet eerder werden er binnen zo’n grootschalig bouwproject in Enschede zogenaamde nul-op-de-meter huizen gebouwd. In totaal verrijzen er in het gebied tussen de Noordbrabantstraat, Utrechtlaan en Burgemeester van Veenlaan 115 sociale huurwoningen en 92 koopwoningen. Het grootste deel van de huurwoningen (91) wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak leveren jaarlijks 5000 kilowatt en dat is voldoende voor een gemiddeld gezin. De huizen hebben geen gasaansluiting. Een warmtepomp verwarmt de woning. Daar is elektriciteit voor nodig, die wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

De nieuwbouwwoningen in het oostelijke deel van de wijk zijn een schot in de roos. Alle eengezinswoningen waren in een mum verkocht. Binnenkort gaan de laatste 32 koopappartementen in de verkoop. Ook de sociale huurwoningen zijn bijna allemaal verhuurd.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt