4-4-2017

Renovatie naoorlogse woningbouw in Amsterdam

De Jacob Geelbuurt in Amsterdam is een naoorlogse wijk, die de komende zeven jaar wordt vernieuwd. De wijk kenmerkt zich door lange zichtlijnen, veel groen en openbare ruimte. Iets wat de huidige bewoners graag gehandhaafd willen zien. De eengezinswoningen worden gerenoveerd, omdat veel bewoners graag in hun huidige huis willen blijven wonen. In het hele project wordt het verduurzamingsprogramma E-Sequent toegepast. De renovatie maakt deel uit van E-Sequent; een innovatieve samenwerking tussen de Alliantie, Rutges Vernieuwt en Nijhuis. In E-Sequent wordt samengewerkt aan het verduurzamen en toekomstbestendig maken van woningen van huurders van de Alliantie. Hierbij worden bestaande woningen via innovatieve toepassingen naar label B-woningen gerenoveerd.

In de nieuwste editie van het vakblad Stedenbouw staat een artikel over dit project.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt