9-1-2018

Julianakwartier binnenkort van start in Apeldoorn

Op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis komt er eindelijk nieuwbouw! Op het nu nog braakliggende terrein verrijst de nieuwe wijk Julianakwartier: een nieuwe woonomgeving met twee-onder- één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het Julianakwartier ligt in de driehoek Hoogakkerlaan, Sprengenweg en Koning Lodewijklaan. Ondanks dat de wijk dicht bij het centrum is, zijn er in het plan voldoende parkeerplaatsen meegenomen. De woningen in het Julianakwartier krijgen een klassieke architectuur en stijl, passend bij de jaren ‘30 woningen in directe omgeving. Er worden koopwoningen (twee-onder-een-kap en vrijstaand), huurwoningen en drie zorgcomplexen gebouwd. Die laatste krijgen elk een eigen karakter en invulling in een parkachtige setting.

De eerste schetsen en plannen zijn klaar, maar voor het definitief maken van de ontwerpen horen de ontwikkelaars graag de wensen van mogelijke kopers. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven en een woonwens-enquête invullen. De resultaten uit de enquête worden meegenomen bij de definitieve uitwerking van de plannen. De exacte startverkoopdatum is nog niet bekend maar zal, onder voorbehoud, in maart 2018 plaatsvinden.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt