3-4-2018

Complimenten voor plan NOM-ready renovatie Assendorperdijk

Door Openbaar Belang is Nijhuis gevraagd een plan te maken voor het ‘NOM-ready renoveren’ van 60 portiekwoningen aan de Assendorperdijk. Sacon heeft de architectuur van deze uitvraag ontworpen. Er wordt een renovatieplan gevraagd waarbij als het ware ‘een warme jas’ om de woningen heen gelegd wordt. Dat betekent dat er ingrijpende veranderingen nodig zijn aan gevel en dak. Vorige week hebben de bewoners van de Assendorperdijk in Zwolle de eerste ontwerpen gezien van hoe hun flat er uit kan komen te zien. Architect Hanneke Rinkel van Sacon heeft een presentatie gehouden en aan de geïnteresseerden uitleg gegeven bij de keuzes die zijn gemaakt. Nijhuis Zwolle gaat samen met Sacon de plannen verder uitwerken en vervolgens de werkzaamheden uitvoeren. Ook omwonenden en belangengroepen zoals De Vrienden van Assendorp, Zwolle Groenstad en de Milieuraad waren uitgenodigd voor deze avond. Openbaar Belang en de gemeente gaven aan waardering voor het plan te hebben. Ook van de bewoners kwamen tijdens de bewonersavond positieve reacties, er werd gesproken van een ‘uitmuntend plan’. Met name omdat we de oorspronkelijke kwaliteit van de architectuur op zorgvuldige wijze hebben weten terug te brengen, terwijl het plan tevens aan alle constructieve en energetische eisen gaat voldoen.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt