8-5-2018

Bedrijventerrein verandert in mooie woonstraat in Groningen

De noordzijde van het Oosterhamrikkanaal in Groningen werd decennialang gedomineerd door bedrijfsgebouwen, maar transformeert de laatste jaren tot woonstraat. Een belangrijk deel daarvan komt op het conto van Nijhuis Noord, KUUB en ZOFA Architecten. Nijhuis ontwikkelde samen met KUUB en ZOFA tussen 2012 en 2017 in twee fases de percelen Oosterhamrikkade NZ 102-112, bestaande uit 32 appartementen. In 2016 ontwikkelde Nijhuis met ZOFA de percelen 84-88, waarop 18 stadsvilla’s verrezen. Tegelijkertijd was Nijhuis samen met VDP architecten verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nummer 76, waar in plaats van het ABN-AMRO-gebouw vijf stadsvilla’s met 35 zelfstandige appartementen verrezen. Samen met de ontwikkelingen van andere bedrijven is daarmee de transformatie van bedrijventerrein naar woonstraat ongeveer voltooid. In het artikel Bouwen in het Noorden leest u meer over dit project.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt