20-7-2018

Stationslocatie Wierden is klaar!

Afgelopen dinsdag hebben we de herontwikkeling van het Stationsplein in Wierden feestelijk afgesloten met de nieuwe bewoners en betrokkenen. Vijf jaar intensieve samenwerking laat Nijhuis natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan!

Kunstwerk
Om de gemeente te bedanken voor hun constructieve houding de afgelopen jaren, heeft Nijhuis het kunstwerk van Jan Aanstoot een mooie plek gegeven in het nieuwe plantsoen. Wethouder Coes en de kunstenaar zelf hebben het onthult. Graads, Dika, Hennik en Moo zijn vroeger door de Rotary aan de Wierdense Revu geschonken en hingen eerder bij de gesloopte muziekkoepel in het dorpshart van Wierden. Ze hebben op het Stationsplein eindelijk een nieuwe plek gevonden!

Het project
Lovende woorden waren er van zowel wethouder Coes van de gemeente Wierden, als commercieel directeur Arno Kattenpoel Oude Heerink over het ontwerp van IAA architecten uit Enschede. De herontwikkeling van het Stationsplein bestond uit het slopen van zowel de tennisbanen als de bestaande infra. Deze zijn vervangen door een mooi plein en drie appartementengebouwen met in totaal 67 appartementen en 1.000 m² commerciële ruimte. Verder is er een nieuwe aansluitingsweg gemaakt met de Spoorstraat en hebben we een groot groen plantsoen aangelegd.

Nieuwsarchief

Een familiebedrijf dat ontwikkelt en bouwt