Dinsdag 9 juli was het gepensioneerdendag! Samen met Nijhuis Toelevering, Toelevering Online, Explorius en Van der Veen organiseerden wij de tweejaarlijkse dag voor gepensioneerde oudmedewerkers. Met een enorme opkomst en fijne positieve reacties was het een erg geslaagde dag waarbij verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden werden. Om alle oud-werknemers te bedanken voor hun inzet hadden zij als eerste activiteit een rondvaart over de Ijssel, gevolgd door een lunch en de innovatie middag.

Familiecultuur

De gepensioneerdendag wordt elke twee jaar georganiseerd om de banden met Nijhuis en met elkaar aan te halen. Erik Nijhuis vertelt: “Binnen de cultuur van ons familiebedrijf zijn we oprecht betrokken bij onze medewerkers. Lange dienstverbanden zijn bij ons geen uitzondering. Enkele medewerkers zijn al meer dan 45 jaar in dienst. Je kent elkaar dan door en door en ook na pensionering blijft de band sterk. We merken dat oud-medewerkers zich nog steeds betrokken voelen bij het wel en wee van onze organisatie. Het is mooi om te zien hoe enthousiast men is bij het zien van nieuwe innovaties en ontwikkelingen van nieuwe generaties.” Die betrokkenheid bleek ook uit de enorme opkomst. Meer dan 150 oud-medewerkers vonden hun weg naar Deventer om zich samen met oud-collega’s te laten inspireren.

Innovaties voor de toekomst

Het thema van de dag was ‘innovaties voor de toekomst’. Rob Nijhuis opende de dag met de woorden:“Nijhuis is een familiebedrijf. Familiebedrijven denken niet in kwartalen en korte termijn, maar die denken in generaties. Het verleden mogen we nooit vergeten, want zonder verleden is er geen heden en geen toekomst.” Na een boottocht over de IJssel en een heerlijke lunch was iedereen welkom voor de innovatiemiddag. Deze stond geheel in teken van Nijhuis, ontwikkelingen in de bouwwereld én de toekomst. Familiebedrijven denken niet in kwartalen en korte termijn, maar in generaties!” Huidige medewerkers hielden lezingen over projecten en innovaties waar zij hedendaags aan werken, zoals digitalisering en automatisering van diverse bedrijfsprocessen. Erik Nijhuis sloot de dag af met de volgende woorden: “Het is mooi dat verleden, heden en toekomst elkaar vandaag ontmoetten. De toekomst van het bedrijf ziet er goed uit. Dat bleek wel uit deze dag. We hebben veel jonge mensen aan boord, die met veel energie iedere dag bezig zijn met de toekomst van ons bedrijf. Dat doet ons goed!”