Gemeente Hengelo heeft een selectieprocedure uitgeschreven om te komen tot een partij die de Bataafse Kamp gaat transformeren naar woningbouw. De afgelopen periode hebben de combinatie Nijhuis Bouw – HK², samen met architect Space and Matter en landschapsarchitect Niek Roozen, hard gewerkt om een plan voor deze transformatie uit te werken. Dit plan is unaniem verkozen tot beste plan voor deze plek.

Het plan
Het plan bestaat uit 38 appartementen in het hoge segment. Om woningen in dat segment te ontwikkelen zijn een aantal ingrepen bedacht. Zo wordt een doorbraak gerealiseerd om een open verbinding te creëren tussen de Wetstraat en het park. Het dak van het hoofdgebouw wordt verwijderd om daar 4 penthouses te realiseren. Aan de parkzijde worden grote balkons gemaakt. De structuur van het oude schoolgebouw blijft daarin gehandhaafd, evenals de oude trappenhuizen. Hiermee blijft de karakteristiek en sfeer van het oude gebouw in stand. Daarmee geeft het identiteit aan deze plek en dat maakt het tot een plek waar mensen graag willen wonen.

De komende periode worden de plannen nader uitgewerkt. Het bestemmingsplan wordt nog gewijzigd om vervolgens de woningen in verkoop te brengen. Naar verwachting gaan de woningen in de loop van 2020 in verkoop.

Het park
Onlosmakelijk met dit plan is het nieuwe park dat wordt aangelegd. Een nieuwe vijverpartij met plek voor biodiversiteit, handhaving van de bestaande bomen en het realiseren van aangename verblijfsplekken zijn enkele kenmerken van dit park. Het park wordt een combinatie van weelderig groen en strakke lijnen en wordt zo snel mogelijk aangelegd.

Wilt u niets missen over Bataafse Kamp? Laat uw gegevens hier achter!