Trento® Renovatie

Woningen renoveren is een vak apart. Zeker nu eisen op het gebied van bijvoorbeeld energetische verbetering en verduurzaming de opgave steeds complexer maken. Dat vraagt om een doordachte aanpak met ruimte voor continue verbetering. Een aanpak waarin alle betrokkenen hun inzichten delen en registreren om er samen van te leren. Wat Nijhuis betreft werkt dat alleen in langdurige samenwerkingen met opdrachtgevers en partners. Want hoe beter we elkaar kennen, hoe doeltreffender we samen kunnen kiezen, herhalen en groeien. Deze gedachte vormt de basis van Trento® Renovatie. Het concept waarmee wij wooncorporaties helpen invulling te geven aan hun renovatieopgaven van vandaag en morgen.

Onze drijfveren

  • Trento® Renovatie is er om woningen mooier te maken. Vaak voor mensen die het financieel minder hebben. Wij zijn pas echt tevreden als bewoners na ons werk blijer zijn en beter met elkaar omgaan. Om dat te bereiken, verdiepen we ons in de geschiedenis van complexen. Ook gebruiken we ons invoelingsvermogen om te bepalen wat de bewoners écht willen.
  • In plaats van standaardoplossingen kiezen wij voor een conceptmatige aanpak met ruimte voor maatwerk. Daarvoor maken we het proces zo voorspelbaar en gestructureerd mogelijk.
  • Met Trento® Renovatie leggen we een sterke verbinding tussen ‘zachte’ en ‘harde’ waarden. Daarmee laten we zien wie we als Nijhuis willen zijn: een sociale bouwer met zakelijke precisie.
  • Samen met onze opdrachtgevers en partners willen we komen tot veilige, gezonde, comfortabele, duurzame en energiezuinige woningen. Daarbij willen we ook samen stappen zetten om alle complexen voor 2050 CO2-neutraal te maken.

Benieuwd naar de andere films? Bekijk ze hier!

De oplossingen in de Trento®-kast

Bij het realiseren van renovaties gebruiken wij beproefde oplossingen, die op de plank liggen in een kennisbank die we de Trento®-kast noemen. Deze oplossingen worden in elk project getoetst aan de concrete opgave. Waar mogelijk worden ze verbeterd op basis van de inzichten van alle betrokken partners. De geoptimaliseerde oplossingen (vaak ook pure innovaties) worden vervolgens weer opgeslagen in de Trento®-kast. Zo blijft ons concept zichzelf vernieuwen en verbeteren.

Resultaat uit effectiviteit

Renovatieprojecten worden nog vaak traditioneel aangepakt. Onder het motto: we zien wel wat we tegenkomen. Maar met een grondige scan vooraf kun je efficiënter maatwerk leveren. Onze benadering is gericht op resultaat uit effectiviteit, niet uit bijvoorbeeld meerwerk. Tot op vastgoedportefeuilleniveau denken we met je mee over de beste aanpak. Behoudend renoveren of juist niet? Of misschien zelfs slopen en nieuw bouwen? Door vertrouwen op te bouwen en zoveel mogelijk onderdeel te zijn van het proces, werken we beter en sneller.

Duidelijkheid door dashboard

Als opdrachtgever krijg je van ons een dashboard, waarin wij de feiten rond het project bijhouden. Ook alle betrokken partners voeren hier zelf hun gegevens in, zodat jij alle partijen kunt beoordelen en vergelijken. Met behulp van het dashboard zie je van tevoren het aantal woningen in een project en de bijbehorende omzet. Zo kun je als opdrachtgever je prestatieafspraken met de gemeente waarmaken. Het dashboard geeft ook inzicht in productiezekerheid en maakt het mogelijk om analyses te maken op basis van beschikbare data. Door het proces zo voorspelbaar mogelijk te maken, laten we het sneller verlopen en creëren we de nodige rust.

“Zij tonen lef en werken vanuit intrinsieke motivatie.
Dat ‘Komt goed!’ van Nijhuis Bouw heeft waarde.”

De voordelen

Vaste partners

Binnen Trento® Renovatie gaan we voor langdurige samenwerkingen met vaste partners. Als je kiest voor Trento®, kies je ook voor onze partners en daarmee voor hun goed op elkaar afgestemde bouwsystemen en -producten. Zo ben je verzekerd van tijdwinst in het ontwerpproces, optimale maakbaarheid, de beste prijs/kwaliteitverhouding en tevreden bewoners.

Snel schakelen

Vanuit vele voorgaande renovaties hebben wij een rijke database opgebouwd. Zodoende kost het ons weinig tijd om de haalbaarheid van een project in te schatten. We zetten snel de stap naar scenario’s die passen bij jou en de bewoners, en vullen het proces lean & mean in.

Transparantie

In de markt onderscheiden wij ons door waar mogelijk te besparen op projecten. Daarin zijn we transparant. Wij komen bij onze opdrachtgevers op kantoor en zij bij ons. Ook de bewoners kunnen rekenen op transparantie. Vanuit ons streven naar klantgericht renoveren krijgen zij een individueel ‘spoorboekje’ op dagniveau. Dat spoorboekje leven we heel secuur na, altijd in het besef dat we te gast zijn in de woning.

Trento® Team

Projecten in het kader van Trento® Renovatie worden verzorgd door een multidisciplinair team, waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Alle specialisten zitten al in het vroegste stadium samen aan tafel. Zo komen mogelijke problemen en obstakels op tijd in beeld en wordt er uiteindelijk (vaak veel) tijd gewonnen. Als Team Renovatie zijn we trots op wat we samen doen. We investeren daar ook in, bijvoorbeeld met teamdagen en een gezamenlijke weekstart op de bouwplaats waarbij ook alle partners betrokken zijn.

“Zij houden de klant ook scherp. Daar zijn zij onderscheidend in.”

Jeroen van den Molengraaf, Gebiedsmanager bij Vivare

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2